Google počítadlo zobrazení stránek:

Cenzura

Jestli se vám článek líbí tak klikněte na Like.

Svoboda slova je jedno z nejdůležitějších demokratických práv občana.
Takže zde budeme sledovat jak kdo ke svobodě slova přistupuje.

S rozvojem technologií se veřejný prostor přenáší na různá internetová fóra, diskusní fóra a sociální sítě. Tato média mají svého soukromého provozovatele. Zde budeme diskutovat jestli virtuální prostor provozovaný soukromým provozovatelem má veřejný charakter nebo ne. A jestli by provozovatel na svojí sociální síti měl a nebo neměl dělat cenzuru slova.

Cenzura na sociálních sítích a ústavní právo na svobodu slova


Hospoda, cukrárna, kavárna, fotbalový, plavecký i jiný stadión nebo benzínová pumpa může mít vlastníka. Ale vždy je to veřejný prostor.  Ze kterého vás nesmí nikdo vyhodit jen proto, že máte jiný politický názor, než vlastník.

Kdyby jste přijeli k benzínové pumpě autě s podobiznou Kalouska a oni vám odmítli kvůli tomu natankovat. Nebo by vám kvůli tomu nedali v McDonaldu najíst a vaší SPZ by dali do databáze, proto, aby jste se nenajedli nebo nenatankovali v celém jejich řetězci. .
A nebo i bezdůvodně. A to také Facebook může.
A někdo by na ještě vás hulákal: "Když se ti to nelíbí, založ si konkurenční řetězec McDonald nebo síť čerpacích stanic ! Jsme přeci svobodná země ! Každý si může se dělat co chce."
To je Ok?

To samé, pronajatý byt. Také vám nikdo nesmí z politických důvodů - nebo dokonce jako na facebooku bez udání důvodu - vás okamžitě vystěhovat
Vlastník pronajatého bytu nemůže přijít na základě usouzení svého cenzora a zamknout vám byt i s vašimi věcmi (na facebooku mají tyto věci (posty) virtuální charakter ). V reálném světě na to musí být jedině soudní rozhodnutí.

Stejně tak vám nikdo nemůže odepřít přístup do lesa, který také může být privátní . A to jen z důvodu jiných politických názorů než vlastník lesa. Nebo dokonce bezdůvodně.

A i kdyby jste uzavřeli takovou diskriminační smlouvu, tak je neplatná.

Ale na facebooku to lze. Lidé hold nechápou že virtuální prostor se pomalu stává paralelním prostorem pro existenci člověka. A že by ho tam zákony měly chránit úplně stejně jako v reálném světě před svévolnou šikanou.

Virtuální svět někdo musí z principu spravovat a vlastnit. A uživatelé v takovém světě za tyto služby platí konzumací reklamy.
Každý dá přednost žít v komunitě před samotou. Raději použije ten největší virtuální prostor. Málo kdo chce virtuálně žít na samotě, někde na Sibiři.
A přesto má někdo moc vás poslat na tu Sibiř. Vystěhovat vás z komunity přátel na sociální Sibiř. Není to, že by vás na Sibiř poslali přátelé, ale nějaký cenzor - aparátčík. Člověk, kterého si nezvolili lidé jako demokratického soudce, ale kterého si zvolil vlastník systému.
Tak jako se to dělalo v 50-tých letech. Nepohodlný člověk se poslal na Sibiř....když chce kritizovat, ať si na Sibiři založí vlastní hospodu.....

A nyní předkládám zákony, že to tak jak popisuji v reálném světě funguje:

Zákon o ochraně spotřebitele
§ 6
Zákaz diskriminace spotřebitele
Prodávající nesmí při prodeji výrobků nebo poskytování služeb spotřebitele diskriminovat.

Antidiskriminační zákon
§ 2
(3) Přímou diskriminací se rozumí takové jednání, včetně opomenutí, kdy se s jednou osobou zachází méně příznivě, než se zachází nebo zacházelo nebo by se zacházelo s jinou osobou ve srovnatelné situaci, a to z důvodu rasy, etnického původu, národnosti, pohlaví, sexuální orientace, věku, zdravotního postižení, náboženského vyznání, víry či světového názoru.
§ 3
(1) Nepřímou diskriminací se rozumí takové jednání nebo opomenutí, kdy na základě zdánlivě neutrálního ustanovení, kritéria nebo praxe je z některého z důvodů uvedených v § 2 odst. 3 osoba znevýhodněna oproti ostatním

Lesní zákon
HLAVA TŘETÍ
OBECNÉ UŽÍVÁNÍ LESŮ
§ 19
Užívání lesů
(1) Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest. ....


Zákon o ochraně přírody a krajiny
§ 63
Přístup do krajiny
(2) Každý má právo na volný průchod přes pozemky ve vlastnictví či nájmu státu, obce nebo jiné právnické osoby, pokud tím nezpůsobí škodu na majetku či zdraví jiné osoby a nezasahuje-li do práv na ochranu osobnosti či sousedských práv. Je přitom povinen respektovat jiné oprávněné zájmy vlastníka či nájemce pozemku a obecně závazné právní předpisy.


Česká Wikipedie „stávkuje“ na protest proti plánované směrnici EU

Kdo hlasoval pro "cenzuru internetu" - pokud se bude muset za odkazy platit, tak se vlastně jedná o cenzuru:PRO:
Šojdrová (KDU-ČSL), Svoboda (KDU-ČSL)ZBABĚLE SE ZDRŽEL(A), čímž pomohl(a) ke schválení:
Charanzová (ANO), Dlabajová (ANO), Poche (ČSSD), Niedermayer (TOP 09, Starostové a nezávislí), Polčák (TOP 09, Starostové a nezávislí)PROTI:
Ježek (ANO), Telička (ANO), Keller (ČSSD), Sehnalová (ČSSD), Zdechovský (KDU-ČSL), Konečná (KSČM), Maštálka (KSČM), Kohlíček (KSČM), Tošenovský (ODS), Zahradil (ODS), Payne (Svobodní), Pospíšil (TOP 09, Starostové a nezávislí), Štětina (TOP 09, Starostové a nezávislí)NEPŘÍTOMEN:
Poc (ČSSD)

Infografika - Infografika - STBáci, komunisti, šíbři..

Mezinárodní konflikty (co vám TV neukáže):

Anti-Babiš: 
  • Babiš a jeho hnutí ANO
  • EET - chce ho dle průzkumu jen 14% lidí. 74% lidí odmítá referendum = Lidé jsou sami proti sobě.

  • Anti-lepšolidé, Anti-pražská kavárna, Anti-"demoblok" : 
    Kauzy Jaromíra Soukupa
      - starší kauzy. Již neeaktualizuji. Informační hodnota poklesla
    Cenzura a politická korektnost - zákony
      - pravdivé informace jsou ze zákona trestány
    Cenzura na sociálních sítích
      - ve virtuálním prostoru by měly platit stejné zákony
    Česká televize
      - lži a propaganda České televize z našich poplatků
    Názor na referendum
      - jsou lidé v ČR hloupější než lidé v Švýcarsku?
    Pracovní tábor v Letech u Písku
      - český koncentrák ...
    1946 1948 1968 1989 - trochu nekorektně...
    Kauza maršála Koněva - fakta pro vyvážení extrémních názorů...
    Koncentrační tábor Holýšov, Sudety

    Anti-Islám:
    Anti-EU: 
    Ostatní zajímavá témata:


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Aktualizováno

    Ukrajina