Google počítadlo zobrazení stránek:

Co by se stalo v případě přijetí €


Každé tvrzení podloženo odkazy !!!

Jestli se vám článek líbí tak klikněte na Like. FB toto tlačítko dlouho blokoval.

Zemana nemám rád, ale jsem proti €. Takže se navzdory mým pravicovým ideálům paradoxně postavím za Zemana třeba jako V.Klaus. € je pro mě levicovější projekt který přesahuje horizont mandátu prezidenta ČR.
Takže kdyby byl prezident odvolaný a k moci se dostal politik typu Drahoš, Fischer, Hilšer nebo někdo jiný z pražské kavárny. Tak takový prezident jmenuje do ČNB €-guvernéry. Euro je již schválené v PS s přístupovou smlouvou k EU. ČNB začne dodržovat konvergenční kritéria. A do 2 let tady máme €.
Protože mezi Německem a ČR nebude vůbec žádná bariéra v podobě kurzového rizika a transakčních nákladů, tak se české nemovitosti stanou regulérní investicí i německých fondů. Němečtí investoři a fondy budou nakupovat české nemovitosti, protože jsou levnější než německé a jejich cena bude růst. Vydělají na tom. Vznikne inflace zdražením pozemků a nemovitostí téměř na úroveň Německa. Lidé, kteří šetří na nemovitost, odepíšou ze svých úspor 20-30%. A lidem bydlícím v nájmu se nájmy zvýší také o 20-30%. Nebudu Vás ani strašit, že to bude jako na Slovensku o 50%. Na zdražování se ale 2 roky čekat nebude. Zdražovat se začne ihned po oznámení takového úmyslu. Tak jako na Slovensku, kde nemovitosti zdražily o 50% v letech 2006-2008, když už se vědělo, že Slovensko přijme € a začalo dodržovat konvergenční kritéria !!! Investoři budou rychlejší než vy. Spekulují dopředu. Údaje že to bylo o 50% jsou dohledatelné na tradingeconomics - viz Housing index. Že by se tak stalo je tedy patrné z historie, ale stačí i selské uvažování ....říkáme si, že ceny bytů v Praze jsou předražené, ale standardní třípokojový byt v Berlíně je o třetinu dražší než v Praze a třeba v Mnichově dokonce o 50%  Němci budou moci kupovat české nemovitosti na investice bez kurzového rizika a s vidinou růstu investice a zisku. Takže poptávka se zvedne. A s ní i ceny. Ale takové velké zdražení by se dalo ještě přežít, ale horší je to co by následovalo třeba za 20 let.
České vlády, aby byly znovu zvoleny, budou lidem slibovat hory doly aby se kompenzovalo to obrovské zvýšení cen bytů a nemovitostí. Proto se rozjede zadlužování řeckého typu :
A protože kurz koruny klesat na burze nebude, protože tu bude €. Takže se volič vůbec nedozví že je něco špatně. A vlády si budou moci půjčovat za téměř nulový úrok jako spolehlivé Německo, protože tu bude stejná měna a záruky EU. A volič neuvidí, že vláda vládne špatně. Tak jako v Řecku. Lidé budou volit ještě větší levičáky - typu "zdroje jsou" a zdroje opravdu budou.
Ale za cca 20 let až dluh bude neúnosný a nějaký věřitel se špatně vyspí, tak naše děti čeká "řecká perspektiva" a trvalá stagnace. Kleknout na kolena před Německem a prosit o nenávratné půjčky. Věřitelé budou odpouštět splátky úroků z dluhu, ale neodpustí dluh samotný, pouze počká na nadechnutí..
Nebude tu směnný kurz, možnost měnu oslabit a nastartovat export, a věřitelé budou odpouštět jen úroky, pokud zjistí, že by jsme ty úroky zrovna zaplatit nemohli. A až se postavíme trochu na nohy, tak věřitelé budou zase ty úroky z dluhu požadovat. Super perspektiva...

Já jen doufám, že až Zemanovi skončí mandát, že nevyhraje €-optimista, kterých je většina, ale, že vyhraje nějaký nepopulární politik, třeba jako třeba V.Klaus starší nebo mladší, jinak naše děti čeká nepěkná budoucnost.

Odkazy:
Oficiální srovnání cen nájmů : Praha x Berlín - byty za třípokojový by jsou v Německu o třetinu vyšší.

Praha x Mnichov - nájmy za třípokojový byt  - v Mnichově jsou ceny až o 50% vyšší !!!

Samozřejmě, Němci mají 3x vyšší mzdu. Ale my ne. A očekává se, že ceny porostou i tady. Dnes se možná nevyplatí aby německý investor kupoval byty v ČR, kvůli kurzovému riziku. Ale v případě jednotné měny, má pro investory koupě bytu v Praze smysl. I když je velmi drahý, tak bude ještě dražší.



Chce Zeman Euro ?
Nynější prezident Zeman je pro €, ale chce ho přijmout v době až Řecko splatí dluhy.
Já jsem ale 100% přesvědčený že Řecko dluhy splatit nemůže - věřitelé mu ani nedají šanci.
Takže proto považuji Zemana za odpůrce €. A jmenováním Rusnoka do ČNB se to jen potvrdilo.
Naopak například Drahoš i jiní polici jsou pro větší centralizaci do struktur EU - a to si bez € nedovedu představit.


Další články, které jen potvrzují v číslech a grafech tento hororový scénář:
Řecká krize - proč € nemůže vést k prosperitě
Průměrná měsíční mzda ve světě v přepočtu na Kč


Jestli se vám taková budoucnost nelíbí, tak prosím sdílejte.
Veřejnoprávní Česká televize a proevropská média tyto zprávy cenzurují. Facebook tyto zprávy cenzuruje často také - ale ne vždy.
Na stránkách není žádná reklama. Ze sdílení nemám žádný zisk. Jen nechci aby nás čekal takový osud. Děkuji.



Infografika - Infografika - STBáci, komunisti, šíbři..

Mezinárodní konflikty (co vám TV neukáže):

Anti-Babiš: 
  • Babiš a jeho hnutí ANO
  • EET - chce ho dle průzkumu jen 14% lidí. 74% lidí odmítá referendum = Lidé jsou sami proti sobě.

  • Anti-lepšolidé, Anti-pražská kavárna, Anti-"demoblok" : 
    Kauzy Jaromíra Soukupa
      - starší kauzy. Již neeaktualizuji. Informační hodnota poklesla
    Cenzura a politická korektnost - zákony
      - pravdivé informace jsou ze zákona trestány
    Cenzura na sociálních sítích
      - ve virtuálním prostoru by měly platit stejné zákony
    Česká televize
      - lži a propaganda České televize z našich poplatků
    Názor na referendum
      - jsou lidé v ČR hloupější než lidé v Švýcarsku?
    Pracovní tábor v Letech u Písku
      - český koncentrák ...
    1946 1948 1968 1989 - trochu nekorektně...
    Kauza maršála Koněva - fakta pro vyvážení extrémních názorů...
    Koncentrační tábor Holýšov, Sudety

    Anti-Islám:
    Anti-EU: 
    Ostatní zajímavá témata:


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Aktualizováno

    Ukrajina