Google počítadlo zobrazení stránek:

Očkování proti žloutence typu B

- Jestli se vám článek líbí tak klikněte na Like.

A ve svém článku budu argumentovat proti očkování proti žloutence typu B pouze VĚDECKÝMI STUDIEMI, statisitkami pojišťoven a národními databázemi. A na vše dostanete odkaz.
Zajímám se do hloubky pouze očkováním proti žloutence typu B.
A rád bych, aby toto očkování bylo určené jen pro děti/kojence z problematických rodin.

V žádném případě nejsem odpůrce veškerého očkování.

Jak může dostat váše dítě/kojenec žloutenku typu B:
přímý kontakt krev - krev   (tj. nikoliv rozbité koleno, škrábanec a pod)
nechráněný sex  (sperma a poševní sekrety) - přemýšlím kde se s tím děti v mateřské školce mohou setkat.
nesterilní injekční jehly - myslím že naše zdravotnictví nepoužívá použité injekční jehly.
přenos z nakažené těhotné ženy na dítě během porodu
Žloutenka typu B se NEmůže přenášet náhodně. Nemůže se přenášet kýcháním, kašláním, objímáním nebo snědením potraviny, která byla připravovaná někým nakaženým se žloutenkou typu B

A nyní veškeré vědecké studie, statistiky pojišťoven, databáze. Vše s odkazy.
Každý si následující tvrzení může sám ověřit v uvedených odkazech.


Hernán 2004 - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15365133 - Department of Epidemiology, Harvard School of Public Health
Recombinant hepatitis B vaccine and the risk of multiple sclerosis 2004 Miguel A. Hernán http://www.direct-ms.org/sites/default/ ... cineMS.pdf Cituji ze závěru studie: Vyčíslili jsme, že očkování proti žloutence typu B je spojeno s trojnásobným zvýšením výskytu roztroušené sklerózy do tří let po očkování. Jiná běžná očkování nebyla spojena se zvýšeným rizikem roztroušené sklerózy. Naše studie nedokáže rozlišit jestli očkování proti žloutence typu B pouze neurychlí propuknutí nemoci u lidí, které jsou předurčení k tomu že se u nich nemoc vyvine v dalších letech. Nicméně stejný věk při prvních symptomech mezi očkovanými a neočkovanými případy nepodporuje zmíněné vysvětlení.
Můj komentář je ten, že předurčení lidé pro roztroušenou sklerózu být nemůžou, protože se v lidském DNA nenašlo nic co by někoho předurčovalo pro nemoc roztroušená skleróza. Existují pouze geny, které mírně zvyšují riziko roztroušené sklerózy. Takže rozhodně u žádného člověka není v DNA napsáno, že má roztroušenou sklerózu dostat později v životě .


Le Houzec 2014 -  obsahuje data od zdravotních pojišťoven z Francie
Tato retrospektivní studie patří mezi statisticky nejhodnotnější, protože obsahuje data od nejméně 20ti milionů lidí, kteří byli očkováni v relativně krátkém období v letech od 1994 do 1997. Ve Francii totiž v těch letech probíhal boom v očkování.
Cituji: RS případy u některých očkovaných dospělých rychle upozornily národní systém ANSM, což spustilo vyšetřování touto agenturou. Toto vyšetřování začalo v roce 1994 a když Francouzská média odhalila možný výskyt roztroušené sklerózy po očkování, tak již vyšetřování probíhalo. V roce vydání této studie francouzské lékařské autority okamžitě ukončily školní očkování dětí a očkování dospělých začalo být méně rozšířené.
Tato studie je "open access" narozdíl od studíí placených z grantů farmaceutických firem. Počet prodaných vakcín ve Francii je veřejně známý. A případy roztroušené sklerózy jsou hlášeny zdravotní pojišťovně a jsou tedy také veřejně známé. Takže není možné aby si autor čísla vymyslel nebo vylhal. Výsledky, včetně grafického znázornění jsou na třetí straně studie. A čísla jsou skutečně velmi impozantní. Před proočkováním populace proti žloutence typu B byl počet případů RS ve Francii stabilní. 2500 případů ročně. Po národním proočkování populace vzrostl počet případů až na 4500 ročně v roce 2003 a od té doby počet případů ročně zůstal stabilní. Navíc autor poukazuje na to, že některé předešlé studie, které neprokázaly souvislost, nebo prokázaly malou souvislost, dostaly grant od farmaceutických firem.

Obrázek 1: Bílou barvou kolik lidí se který rok naočkovalo(resp. se prodalo vakcín), Tmavou barvou jsou hlášené případy roztroušené sklerózy po očkování.





Obrázek 2: Bílou barvou kolik lidí se který rok naočkovalo, tmavou barvou nárůst počtu diagnostikovaných po proočkování celé populace - počet případů na 10tisíc obyvatel.
Obrázek





VAERS - National Vaccine Information Center - Národní očkovací centrum v USA - http://www.medalerts.org/vaersdb/index.php
Národní očkovací centrum v USA varuje před očkováním, které je ve východních zemích včetně ČR povinné pod hrozbou represí !!! (obsaženo v Hexavakcíně)
VAERS - Toto je statisticky jednoznačně nejhodnotnější důkaz toho, že souvislost mezi roztroušenou sklerózou a očkováním proti žloutence typu B existuje.
Analýza dat z VAERS zveřejněná na NVIC - http://www.medalerts.org/analysis/archives/650
Správnost dat v této analýze si může ověřit každý bez speciálních znalostí z primárního zdroje dat.
Analýza ukazuje, že očkování které má spojitost s roztroušenou sklerózou je především to očkování proti žloutence typu B
Obrázek
Jak ověřit, že tato analýza opravdu pochází z databáze VAERS:
Počet případů roztroušené sklerózy (ale i jiných nemocí) po očkování je možno zjistit z databáze VAERS. Postup: - Na stránce http://www.medalerts.org/vaersdb/index.php je potřeba zaškrtnout "Expert Mode". - Otevřít "sekci 2 (Selected Symptoms)" tlačítko "Open", zaškrtnout HLT a vybrat HLT Symptom Keyword: Multiple sclerosis acute and progresive - V Sekci 1 zaškrtnout "Show Graph" vybrat Graph: Vaccine Type - Klinout na tlačítko Find. Z grafu je vidět, že riziko očkování proti žloutence typu B významně převyšuje rizika jiných očkování.


Mikaeloff 2009 - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18843097
tato studie tvrdí že očkování nezvyšuje všeobecně riziko demyelinace CNS. (Demyelinace vůbec nemusí znamenat roztroušenou sklerózu.) A navíc, zase pracuje s velkým intervalem důvěryhodnosti. Ale konkrétně o potvrzené roztroušené skleróze se píše v souvislosti s vakcínou Engerix B. Poměr rizik je zde 2,77. A pouze zde vědci mohou potvrdit souvislost, protože celý interval důvěryhodnosti je vyšší než 1.0. Tato vakcína se používá i v ČR a je vedena v databázi SUKL - Engerix B.

Studie: Možný mechanismus který stojí za zvýšeným rizikem roztroušené sklerózy
Vědci mají za to, že imunitní systém může za určitých okolností bezprostředně a nebo později v životě v procesu zvaném molecular mimicry zaměnit myelinovovu základní bílkovinu nebo myelin oligodendrocyte glycoprotein za antigen vystavený na povrchu buněk z očkovací látky. Výsledkem může být, že imunitní systém začne útočit na ochranný obal nervů zvaný myelin a způsobit demyelinační onemocnění jako je například roztroušená skleróza.
Myslím, že možný mechanismus toto co za zvýšeným rizikem stojí, je dobré zveřejnit.

Očkování v ČR a ve světě
Pro rodiče s roztroušenou sklerózou, kde je dědičnost 5-9%, znamená zvýšení rizika 2,77 krát, nebo 3,1 krát a pod. to samé jako vzít revolver, přidat do ruské rulety minimálně jeden náboj navíc, namířit na své dítě a zmáčknout spoušť.
Očkování je v ČR povinné pro všechny, tedy i pro děti s velkým rizikem tohoto onemocnění. A navíc nyní pod hrozbou represe rodičů i lékařů. Tímto se ČR řadí k nejtotalitnějším státům světa.
Kde není v EU očkování proti žloutence typu B povinné ve stejném rozsahu jako u nás: v Rakousku, Belgii, Kypru, Norsku, Estonsku, Finsku, Francii, Německu, Islandu, Irsku, v Litvě, Lucembursku, na Maltě, v Nizozemí Norsku, Portugalsku Španělsku, Švédsku, ani ve Velké Británii. Kromě bývalého komunistického bloku je toto očkování povinné pouze v Itálii. Itálie trpí přílivem uprchlíků z Afriky, takže tam se to dá pochopit. http://www.eurosurveillance.org/ViewArt ... leId=20183
Ale ČR jde ještě dál, navíc zavádí represi a vysoké pokuty.

Jak se žloutenka typu B šíří? Jaké riziko hrozí?
Jak se žloutenka typu B přenáší http://www.hepb.org/hepb/transmission.htm :
přímý kontakt krev - krev
nechráněný sex
nesterilní injekční jehly
přenos z nakažené těhotné ženy na dítě během porodu

Žloutenka typu B se NEmůže přenášet náhodně. Nemůže se přenášet kýcháním, kašláním, objímáním nebo snědením potraviny, která byla připravovaná někým nakaženým se žloutenkou typu B

Rizikové skupiny:
Pracovníci ve zdravotnictví a záchranáři
Děti narozené matkám, které byly infikovány v době porodu
Partneři nebo jednotlivci žijící v domácnosti s infikovanými osobami
Jednotlivci s více sexuálními partnery v minulosti nebo v přítomnosti
Jednotlivci kterým byla diagnostikována sexuálně přenosná nemoc
Ilegální uživatelé drog
Muži, kteří mají sex s muži
Jednotlivci kteří se nechávají tetovat a nebo si dávají tělesný piercing
Jednotlivci, kteří jezdí do zemí, kde je žloutenka typu B běžná
Jednotlivci, kteří emigrují ze zemí, kde je žloutenka typu běžná, nebo ti kteří se narodili rodičům, kteří emigrovali z těchto zemí.
Jednotlivci s počátečním příznakem selhání ledvin nebo probíhající dialýzou ledvin
Jednotlivci používající krevní produkty pro svou nemoc (např. hemofilie)
Chovanci a zaměstnanci nápravných ústavů a nápravných domovů

Jestli se vám článek líbil, dejte like a/nebo sdílejte:






Infografika - Infografika - STBáci, komunisti, šíbři..

Mezinárodní konflikty (co vám TV neukáže):

Anti-Babiš: 
  • Babiš a jeho hnutí ANO
  • EET - chce ho dle průzkumu jen 14% lidí. 74% lidí odmítá referendum = Lidé jsou sami proti sobě.

  • Anti-lepšolidé, Anti-pražská kavárna, Anti-"demoblok" : 
    Kauzy Jaromíra Soukupa
      - starší kauzy. Již neeaktualizuji. Informační hodnota poklesla
    Cenzura a politická korektnost - zákony
      - pravdivé informace jsou ze zákona trestány
    Cenzura na sociálních sítích
      - ve virtuálním prostoru by měly platit stejné zákony
    Česká televize
      - lži a propaganda České televize z našich poplatků
    Názor na referendum
      - jsou lidé v ČR hloupější než lidé v Švýcarsku?
    Pracovní tábor v Letech u Písku
      - český koncentrák ...
    1946 1948 1968 1989 - trochu nekorektně...
    Kauza maršála Koněva - fakta pro vyvážení extrémních názorů...
    Koncentrační tábor Holýšov, Sudety

    Anti-Islám:
    Anti-EU: 
    Ostatní zajímavá témata:


    2 komentáře:

    1. Vážený pane,
      nevím jakou máte odbornost, ale nebudete vědec. Jste aktivista, který má na věc apriorní názor a snaží se jej podpořit hledáním vhodných faktů. Je to lidské, ale je to také klasický vědecký prohřešek nazývaný "Cherry picking" . Přiznám se, že nejsem odborník na imunologii ani na očkování proti žloutence, ale čtu vědecké články denně. A vae komentáře k nim jsou zavádějící, nikoliv ty studie. Pokud autoři napíší, že nepotvrdili souvislost mezi očkováním proti žloutence B a roztroušenou sklerózou, tak to není zavádějící, ale čestné přiznání prostého faktu, že je snadné hypotézy vyvrátit, ale řádově náročnější je potvrdit. Proto na to nikdy nestačí jedna studie, ale je třeba meta analýz, abychom získali obrázek.
      Dále pletete pojmy korelace a kauzalita. Korelace se ukazuje snadno (např. konzumace zmrzliny vs. počty utonutí) kauzalita (obojí je důsledkem tepla a tedy utonutí souvisí s vyšším počtem koupajících se lidí) se hledá velmi obtížně. Např. u Vámi uváděné studie Le Houzec 2014 (mimochodem v nic moc časopisu) je divné, že počet případů RS po očkování zůstává nelogicky vzrostlý i po poklesu prodaných vakcín v letech 2000 a dále. To by naopak ukazovalo na lepší diagnostické metody.
      Nevím, zda očkování proti žloutence B zvyšuje riziko RS, ale jediný způsob jak to zjistit je studiemi bez předsudků.
      Stejně tak jste zapomněl ve svém popisu žloutenky B uvést, že nakažení píchnutím se o jehlu narkomana na pískovišti je ve velkých městech reálným rizikem a průběh žloutenky B je u malých dětí spojen v 90% případů se selháním jater. Život není bez rizika, ale musíme neustále zkoumat, které riziko je vyšší. To je podstata, která Vám uniká.
      Pěkný den
      Stanislav Polzer

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Vážený pane, nejsem žádný aktivista, ale jsem z části vědec. Přiznávám se, že obor očkování není můj, ale nastudovat vědecké studie pro mě nebyl problém.
        A vy jste zainteresovaný jak? Že vám můj příspěvek vadí. Jste vakcinolog? Obchodní zástupce?

        1/ Apriorní názor - ve vědeckém světě se tomu říká hypotéza. Víte? A ten se snažím vyvrátit a nebo potvrdit. Takže ano, mám hypotézu na základě kauzálních případů u známých a příbuzných u kterých toto onemocnění po očkování propuklo. Ale jestli jste si nevšiml, tak i když mám kauzální zkušenosti, tady jednotlivými kauzy v článku neoperuji jako nějaký aktivista. Pouze předkládám vědecké studie a velká statistická čísla.

        2/ zavádějící - že se souvislost nepodařilo potvrdit není pro vědce zavádějící, to máte pravdu. Vědci ví, že to bylo například díky tomu, že nebyl dostatečný vzorek na potvrzení souvislosti, ale ne, že taková souvislost neexistuje. Pro laika, pro novináře, ale i pro vás, jak je vidět, to zavádějící je.

        3/ Cherry picking? To ne. Naopak! Mohl jsem vybrat jen ty studie, které souvislosti s onemocněním jednoznačně dokazují. A čtenáře bych přesvědčil daleko snáze. A váš příspěvek bych smáznul. Ale já jsem sem dal férově všechny studie, které jsem našel. I ty které by se mi nehodily do krámu, kdybych chtěl někoho za každou cenu apriori, jak říkáte, přesvědčit o škodlivosti či nesmyslnosti očkování proti žloutence typu B. Tj. dal jsem sem i ty studie, které vyznívají pro potvrzení mé hypotézy spíše negativně.

        4/ kauzalita a korelace. Ano, máte pravdu. Žádný, ani ten nejlepší lékař, vědec, či vakcinolog na celém světě nezná příčinu roztroušené sklerózy. A proto si můžete interperovat reálné grafy jak chcete. Tj. ano, nárůst onemocnění po hromadném proočkování vůbec nemusí znamenat, že očkování je příčina. Příčina klidně může být, že se v tomto čase začaly vyrábět a prodávat gumoví medvídci napuštění nějakým éčkem a že je vlastně jen náhoda to, že před tím onemocněním předcházelo hromadné očkování. Proč ne, ale mě to, jako otce dětí, klidným nenechává.

        5/ pohozena nakažená injekční stříka na pískovišti. Ano opět máte pravdu - tam se dítě může nakazit žloutenkou typu B
        Já ale mám děti a vycházím pro jistotu z té horší interpretace dat - tj., že pravděpodobnější je zmrzačení dítěte očkováním, jako příčiny která není vědecky vyvrácená a některé studie jí dokonce potvrzují, než to, že se moje dítě nakazí pohozenou nakaženou injekční stříkačkou někde na sídlišti.

        Apropo, kolik v ČR žije lidí nakažených žloutenkou typu B aby hrozilo, že na pískovišti bude pohozená a zároveň nakažená injekční stříkačka?

        Vymazat

    Aktualizováno

    Ukrajina