Google počítadlo zobrazení stránek:

 Zde najdete argumenty proč je EET hloupost.









Jestli se vám článek líbí tak klikněte na Like. FB toto tlačítko dlouho blokoval.

Ostatní ANO zlodějiny a pitomosti kromě EET najdete zde: http://fajn7.blogspot.cz/2017/01/ano.html


Poslední účet za Účtenkovku 223 milionu Kč

Proč je EET hloupost ?

  1. Daňových úniků kterým EET zabrání je naprosté minimum. Níže vysvětluji proč. 
  2. Daňové úniky podnikatelů primárně nesloužily k obohacení, ale k nižším cenám pro nás zákazníky. Proč? Díky konkurenci se stejnými pravidly. Níže dále vysvětluji. 
  3. Technické požadavky, náklady na pořízení a administraci odrazují začínající podnikatele = menší konkurenční prostředí v budoucnu = vyšší ceny pro nás spotřebitele. 
  4. EET je proti malým firmám. Níže vysvětluji proč.
  5. Naopak velkým firmám a řetězcům, které mají zaměstnance vůbec EET nevadí. Velkým firmám EET naopak vyhovuje, chrání je před konkurencí a zvyšuje zisky a snižuje tlak na inovace.  Niže opět vysvětluji proč.
  6. Navíc účtenkovka nepřijme chybně opsanou účtenku  - úplně stejně jako nepřijme hráčem vymyšlenou nebo podvodnou účtenku. A systém ani nemůže rozlišit od jaké firmy účtenka s podvodným DIČ byla. Ale to už opravdu jen navíc k výše uvedeným bodům.
Příklad 1.:
Představte si, že chcete podnikat. Představte si, že umíte třeba pokládat plovoucí podlahy. A můžete mít první kšeft ve svém životě. Kontaktuje vás zákazník, že chce udělat v bytě plovoucí podlahu. A vy nevíte jestli do toho podnikání jít a začít podnikat. Jestli není jednodušší zůstat jen zaměstnanec. Nevíte jestli budou další zakázky atd. Pokud nyní zjistíte, že si musíte pořídit pokladnu, naučit se s ní a také riskovat, že když vám pokladna vyjede špatně paragon, tak že vám vyměří pokutu takovou, že může přijít exekutor a sebrat vám střechu nad hlavou, tak se vsadím, že se kvůli té jedné zakázce na to vykašlete. Možná že by jste byl ale dobrý podnikatel, který by měl lepší ceny.
Kvůli Babišovi a jeho voličům se to ale nestane.
Babišovo politika tak ničí začínající konkurenci, dělá monopoly, a to povede k vyšším cenám a zisky koncentruje mezi menší okruh lidí.


EET povede jen a pouze k odrazení nejmenších a začínajících podnikatelů a tak k větší koncentraci podnikání i zisků z podnikání mezi menší počet lidí, tj. k menší konkurenci a tím k vyšším cenám.
Ti velcí podnikatelé, kteří EET zavedli, budou dokonce EET v médiích chválit, protože začnou chápat, že EET jim pomáhá zbavovat se potenciální konkurence a odradí případné začínající podnikatele v jejich oboru.

Volič ANO, ČSSD a KSČ bude mít pocit jak na podnikatele vyzrál a velcí podnikatelé budou spokojení, protože budou mít větší zisky.

Volič ANO, ČSSD a KSČ bude mít pocit, že se zdražuje nikoliv kvůli EET (vždyť přeci pokladny v mobilu jsou skoro zadarmo....), ale kvůli zlým a chamtivým podnikatelům, kteří EET pojali jen jako příležitost ke zdražení. Ale už nechápou že existuje ekonomické pravidlo, že se ceny na trhu tvoří nikoliv dle nákladů, ale dle nabídky a poptávky (prostě co jim trh/konkurence dovolí).

Co EET přineslo ve skutečnosti : 

- zdražilo se jídlo i přesto, že se snížila DPH - na to doplatí všichni občané/voliči.- poškodilo se konkurenční prostředí. Malá konkurence = vyšší ceny. Levičáci si myslí, že ceny se tvoří dle nákladů, jenže ceny se v tržním hospodářství tvoří dle konkurence (trhu/ nabídky/poptávky). Nějaké výpočty redaktorů babišovo deníku idnes.cz, že hospodští neměli důvod zdražovat jsou proto zcela mimo mísu.
- pro velké podnikatele je to jednoznačná konkurenční výhoda v tom smyslu, že jim ubyla dotěrná cenová konkurence malých podnikatelů. EET proto pomáhá bohatším podnikatelům.
- pro malé a začínající podnikatele tvoří náklady na pořízení a provoz EET významné procento v porovnání se ziskem.
- náklady na provoz IT systémů EET hradíme z našich daní
- náklady na provoz EET na straně podnikatele zaplatí zákazník v ceně jídla
- plošným snížením DPH o 6% Babiš okradl státní kasu o 6%, a ani jídlo levnější o 6% nebude. Naopak bude dražší !

Graf inflace:
Na obrázku může být: 1 person, text that says 'Czech Republic Inflation Rate Reálná data. Podnikatelé pry dostali Graf zdražováni inflace frak! frak!.. ...Ale ten hloupy volič Reálna data, tj. žádná propaganda Kvuli komu zdražuje Posud'te sami. Propuknuti pandemie Covid-19 Schváleni EET PS Začatek EET začatek plné sile Babiše byl vynost EET 4,7 mld vyśsi. zvyšeni 1,23% vyberu danni cenu velkéhio zdražováni zohledneni vyplati! 2018 Aréna Soukup velky obdivovatel Babiše priznává, neprineslo mylil.. 2016 Kampan naku pokladen dobrovolny testovaci režim, 2018 SOURCE: TRADINGECONOMCS.COM CZECH STATISTICAL'

Krácení daně: komu peníze z krácení daní jdou ?

tady existuje mezi levicovými voliči taková hloupá představa, že když někdo krátí a když může krátit i konkurence, takže "ušetřené" prostředky jdou podnikateli do jeho kapsy. Ale není to tak. Uvedu příklad.:

V ideální konkurenci nemají podnikatelé z krácení daně vůbec nic ! Profituje pouze zákazník. Tj. všichni lidé.


Příklad 2.
Máte cukrárnu a naproti ulice máte dotěrnou konkurenci. Upečete dort a i se ziskem ho chcete prodat za 500Kč, musíte ale zaplatit DPH (pro příklad 20%) Takže dort by stál 600Kč. Pokud by vaše dotěrná konkurence přes ulici dokázala také krátit daně a těch 100Kč nepřiznat. Tak by ho mohla prodávat za těch 500Kč.
Otázka pro vnímavé.....Koupili by jste si stejný dort za 500Kč od podnikatele, který zkrátil daň, ale stačí mu jeho plánovaný zisk (tj. zkrácená daň neskončila u něj v kapse) a nebo od toho co také zkrátil daň a zkrácenou daň si nechal pro sebe? Tj. cenu nechal i s daní 600Kč aby si tu zkrácenou daň mohl nechat pro sebe ?


Takže vidíte, že v ideální konkurenci z krácení daní neprofituje podnikatel. Ale profituje zákazník.

Krácení daně: bylo bez EET krácení daně vůbec možné? A kdo mohl krátit. A kolik. A mohlo to mít i pozitivní efekt ?


     - velcí hospodští (vlastnící řetězce) krátit daně, tím že by by nedávali hostům účtenky, snadno nemohli - byli by totiž vydíratelní svými zaměstnanci. Stačilo by kdyby se podnikatel pohádal s vedoucím provozovny, s pokladní nebo účetní. Nebo by jen zaměstnancům nepřidal kolik by chtěli přidat a oni by pak případné nepravosti nahlásili policii nebo finančnímu úřadu.
    - malí hospodští určitě něco krátili tak, že občas někomu nedali paragon. Krátit mohli maximálně to co bylo přes vynaložené náklady, jinak by to totiž nemělo smysl. Takže krátit mohli jen menší část z obratu. A navíc hrozila i kontrola. Kontroly ale nechodily. To mohl stát zlepšit i bez EET. Spotřebované suroviny musí kupovat i podnikatel včetně DPH, takže i ti podnikatelé kteří krátí daně generují státu slušný příjem. Podnikatelé pouze minimalizovali příjem ze kterého se platí 15% daň z příjmů a DPH z rozdílu prodaných jídel a nakupovaných surovin. A z předchozího příkladu vidíme, že v ideální konkurenci z toho neprofituje podnikatel (nejde mu to do kapsy), ale zákazník.

Takže krácení daně se nedá považovat za krádež - stát má mít zájem na tom, aby existovala určitá progrese. Malí podnikatelé nemají množstevní slevy, nakupují dráž než ti velcí, mají menší obrat a tedy i vyšší režijní náklady. A má-li stát zajistit zdravé konkurenční prostředí, tak musí malým podnikatelům dát nějakou konkurenční výhodu. Buď malým snížit daně a nebo jim nechat možnost občas něco nepřiznat.  Navíc ti malí tvoří jen malé procento a 700 z nich zavírá a nebude tedy platit vůbec nic.  Tj. určitý typ progresivní daně která na rozdíl od sníženého DPH 6% není plošná je progresivní a její administrace na rozdíl od EET nestojí státní kasu ani korunu.
Navíc, ti nejmenší mají stále možnost si pořídit třeba auto a několik let ho odepisovat z případného zisku a být téměř na nule a z nuly se platí nulová daň. Takže EET státu nic neušetří ani u těch nejmenších.

A jakých příjmů se vůbec EET týká ?


A dále jestli voliči Babiše ví, že daň z příjmů fyzických osob dělá 7% všech příjmů do rozpočtu? A kolik z toho jsou malí podnikatelé (=velcí krátit nemohou bylyi by vydíratelní zaměstnanci)  a navíc pouze ti co berou navíc hotovost(tj. bez poradců, programátorů a pod) ?

Dále bych chtěl poukázat na účelovou demagogii v tisku. Například, tisková zpráva, že od zavedení EET počet podnikatelů neklesl. Tak samozřejmě, ponikatelé kteří chtěli skončit kvůli EET, tak skončili ještě před zavedením EET.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/ekonomika/_zprava/kvuli-eet-uz-skoncilo-700-hospod-tvrdi-sdruzeni-samosprav-chce-ulevy-pro-ty-nejmensi--1677869
A další zprávy že se vybralo víc. Tak jednak se srovnávají trochu nesrovantelá čísla, ale samozřejmě že se vybere víc, ale za jakou cenu. Zničení podnikatelského prostředí = zdražení jídel. A za cenu vysokých nákladů na EET a na jeho provoz.



Zprávy z médií:

27.4.2019 Novinky.cz Z vesnic mizí malé prodejny. Nevyplatí se
V roce 2016 zaniklo v ČR 396 prodejen s potravinami a smíšeným zbožím o velikosti do 50 metrů čtverečních. Následující rok skončilo 1082 venkovských prodejen a loni jich zavřelo 513.


13.2.2019 Echo24.cz Bláboly o pomoci živnostníkům, šikana.“ Na novou vlnu EET se valí kritika

21.9.2018 Novinky.cz: Žádné terno. Čistý výnos EET jen 4,7 miliardy
Dle MF, které řídí Babiš, je čistý výnos jen 4,7 miliardy Kč.
Což je 1,23% z daní které ti živnostníci v EET platí nyní navíc.
Živnostníci tedy "kradli" jen 1,23% z daní(ne z obratu) a to ještě podle velmi přehnaného babišovo výpočtu, který ani nepočítá, že za tím může být běžný růst..
Vybralo se o 1,23% víc ale za jakou cenu? Za náklady na 400 nových úředníků na ministerstvu, za náklady na IT systém od IBM a jeho provozování. Za cenu likvidace začínající konkurence, která by tlačila proti růstu cen na ty velké. Díky čemuž ti velcí mohou zdražovat. A za cenu likvidace malých živnostníků vůbec.
Hloupí novináři si myslí, že podnikatel stanovuje ceny dle nákladů. Že když pokladna stála velkého podnikatele "jen" 6000Kč tak není důvod zdražovat. Cena se ale vždy stanovuje dle nejbližší konkurence. Dle nabídky a poptávky. Náklady slouží jen k ověření.

A Agrofert na dotacích víc dostává než odvádí státu.....Miliardáři daní v daňových rájích. A zahraniční internetové eshopy nedaní v ČR vůbec nic. Toto je právě ta nespravedlnost proti které je třeba bojovat. A ne proti těm nejmenším co krátí 1%.

Můj komentář, jak jsem již psal:
Těm velkým to tolik vadit nebude. Těm to zajistí větší monopol - sebere jim to dotěrnou cenovou konkurenci.
A ceny jídel jdou nahoru - ne kvůli ceně pokladen EET se kterou různí redaktoři novin počítají především a argumentují že je pro velké podnikatele zanedbatelná, ale kvůli nižší konkurenci.
Cena se neurčuje podle nákladů. Ale podle nabídky a poptávky. Kalkulací nákladů si pouze podnikatelé ověří jestli se vejdou do ceny na trhu.
Když se sníží konkurenční tlak o 10%, tak se také v průměru musí o něco zvýšit cena.
Celé to vede k soustředění tržeb mezi menší počet bohatých hospodských(řetězců) kteří EET budou chválit a k vyšší ceně.
Voliči si holt spojitost neudělají.....



3.3.2017 Reflex.cz Odpověď Finanční správy: Rodné číslo z EET nelze zneužít, nesmí se to!

27.1.2017 Rozhlas.cz O zavřených hospodách máme přehled. Co řekl Babiš, je blbost, tvrdí pivovarník Bernard

6.1.2017 Echo24.cz Babiš řešil udavačský web v médiích. Pak tvrdil, že o něm nevěděl
Babišův veletoč: Možná jsem o udavačském webu věděl
„Dobře, možná jsem o něm věděl, ale nikdy jsem ho předtím neviděl, a hlavně jsem nevěděl, že byl anonymní,“ připouští Babiš v jedné části rozhovoru. Jen o pár řádků dál však Babiš svoje vlastní slova popírá a tvrdí, že o webu nevěděl: „Vy mě stavíte do role, že já jsem ho navrhl, že jsem to inicioval, ale já o tom nevěděl v průběhu prosince.“
Důležitá v tomto ohledu je především SMS zpráva, kterou Babiš Blesku poslal 8. prosince loňského roku. Právě v této zprávě Babiš přiznává, že o existenci udavačského webu ví.



Infografika - Infografika - STBáci, komunisti, šíbři..

Mezinárodní konflikty (co vám TV neukáže):

Anti-Babiš: 
  • Babiš a jeho hnutí ANO
  • EET - chce ho dle průzkumu jen 14% lidí. 74% lidí odmítá referendum = Lidé jsou sami proti sobě.

  • Anti-lepšolidé, Anti-pražská kavárna, Anti-"demoblok" : 
    Kauzy Jaromíra Soukupa
      - starší kauzy. Již neeaktualizuji. Informační hodnota poklesla
    Cenzura a politická korektnost - zákony
      - pravdivé informace jsou ze zákona trestány
    Cenzura na sociálních sítích
      - ve virtuálním prostoru by měly platit stejné zákony
    Česká televize
      - lži a propaganda České televize z našich poplatků
    Názor na referendum
      - jsou lidé v ČR hloupější než lidé v Švýcarsku?
    Pracovní tábor v Letech u Písku
      - český koncentrák ...
    1946 1948 1968 1989 - trochu nekorektně...
    Kauza maršála Koněva - fakta pro vyvážení extrémních názorů...
    Koncentrační tábor Holýšov, Sudety

    Anti-Islám:
    Anti-EU: 
    Ostatní zajímavá témata:


    17 komentářů:

    1. Booooze to je debil. Ani to nebudu cist .... ale ZADNEHO podnikatele se EET nijak negativne nedotklo! A rikam podnikatele, ne zlodeje. Podnikatel mam totiz ze zakona uz desitky let povinnost vest ucetnictvi a vydavat uctenky!!! A pokud byl poctivy, tak to vzdy delal. A protoze jsme uz na konci druhe dekady tretiho tisicileti, tak jen uplny diletant by vypisoval uctenky rucne, kdyz kotoucek na stovky uctenek stoji doslova par korun, tiskarna kolem litru a mobil schopny vest jednoduche EET kolem petistovky ...... kazdopadne do dvou tisic maximalne. A to beru jako socka verzi .... normalni clovek vyuzije odecitatelnou polozku 5000Kc (skutecne z dane, ne ze zakladu dane!), coz je regulerni dotace a koupi si klasickou EET pokladnu. Vymluva na internet je taky vyslovene tristni. Internet je dnes vsude a i pro male tesco je to zalezitost desitek korun mesicne. Kdo ma hospodu, tak se neda prosurfovat na EET ani ten 1MB (pri ryze datovem mobilnim tarifu za 1Kc/1MB) mesicne!!! A to, ze se zdrazilo, za to nemuze EET, za to muzou ti, kteri kradli ..... ti, kteri nekradli, tak nezdrazili, ti co zdrazili, tak kradli a tam jsem treba ja osobne prestal chodit!!!

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. No Vy musite byt extra expert. Zapocital jste taky ten podelany SW na EET, zapocital jste to, ze tu srandu bude muset nekdo udrzovat, zapocital jste to, ze tisknout za chodu, pripadne cekat na online odeslani na hospode na place je uplne k prdu? Ja bych Vas desne rada videla fakt nekde v hospode, kde to jede cely den, ale kolem obeda lidi litaji, ze se nezastavi, jak byste lidem asi tak vysvetlil, ze je prave vypadek pripojeni a ze svou polevku a knedlicky dostanou studene, az to zas nabehne. O nepripojeni na vsich jste asi nikdy neslysel, takze treba Hurky pripojeni nemaji, Dobriv mizerne, v Rakove jde obcas, ale Vy jste proste genius.

        Vymazat
      2. Expert asi jo, genius snad ani ne, ale dekuji. Zapocital jsem vsechno, nebojte! Cekat na nic opravdu nemusite a pripojeni je opravdu dnes uplne vsude:) A jak souvisi EET a placeni se studenyma knedlikama, to fakt netusim. Jelikoz kazdy, hospody nevyjimaje, maji POVINNOST vydat uctenku a POVINNOST vest kazdou trzbu a poctive ucetnictvi uz 30 let, tak nevim v cem je problem? Ze v druhe dekade tretiho tisicileti chcou, aby to bylo online? To vas jako prekvapuje?:o) Nebo si myslite, ze jeste nekdo (poctivy) vypisoval uctenky rukou a ze to bylo rychlejsi nez to vytisknout? NE! ANI JEDEN!
        Nevim, jake Hurky myslite .... ale kdyz se podivate
        https://www.t-mobile.cz/podpora/mapa-pokryti
        https://www.o2.cz/osobni/199436-mapa_pokryti_a_prodejen/
        https://www.vodafone.cz/mapa-pokryti/
        https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-operatori/pokryti-mobilni-signal-kvalita-cesko-evropa-opensignal-lte-2g-3g.A180622_161327_mobilni-operatori_LHR

        A pokud ani jeden z nich nema v tech vasich Hurkach, nebo jaka to je prdel sveta, pokryti (A TOMU OPRAVDU NEVERIM, ZE JE REALNE V CR MISTO BEZ SIGNALU!!!), tak vzdy je mysleno i na offline rezim, tak absolutne nechapu, v cem by mohl nastat problem ...... ale vy mi to jiste objasnite:o)

        Vymazat
      3. Pane Jirásek, problém je, že vy nepodnikáte a koukáte se jen na ceníky pokladen "od .... Kč" Hospodský nemůže vyťukávat do apky mobilního telefonu cenu jídla ze svého ceníku, ale potřebuje to mít propojené s účetnictvím, s dph, potřebuje mít propojení na sklad, potřebuje mít propojení na stoly s rezervacemi, nějaký rozumný displej, ne 4" jako na mobilu a tiskárnu. A to stojí tak 10-40 tisíc. Levnější - musíte platit měsíční poplatky.
        Tak a teď vám dám domácí úkol. Nejste drahá restaurace, ale levná obyčejná venkovská nebo začínající restaurace která, aby v konkurenci uspěla tak prodává obědy, např. vepřový řízek a brambor za 85,- Kč Viz. například:
        https://bit.ly/2CtnmHr
        A teď mi spočítejte, kolik takových jídel by jste musel prodat aniž by jste si vydělal jednu korunu, ale alespoň splatil babišovu novou pokladnu.
        A pak mi spočítejte kolik by jste musel prodat těch řízků, aby jste zaplatil ty vaše měsíční extralevné poplatky mobilnímu operátorovi.
        A pak mi napište, jestli by vás myšlenky na takové podnikání přešly nebo ne.
        A pak mi řekněte jestli by jste EET vítal, kdyby jste provozoval dražší restauraci, kde jedno jídlo stojí 300 Kč. S vidinou, že se zbavíte té levné hospody naproti v ulici.

        Vymazat
      4. Snad si delate uz srandu ne??? Co se pro takoveho hospodske s EET zmeni? Ze aktualizuje SW a pripoji se na net??? Neco dalsiho? S ucetnictvim musi mit trzby nejak propojene uz desitky let, tak opet nechapu v cem je problem. Co se tyce nejakeho skladu nebo stolu s rezervacemi, tak to vubec nechapu, jak souvisi s EET:o)))
        Takze vam dam priklad ... vesnicka hospoda, ktera srala na ucetnictvi a desitky let porusovala zakony, tak ta je samozrejme A HLAVNE PO PRAVU v prdeli, to neni doufam co resit, ne?:o) Hospoda, ktera mela system z tohoto tisicileti, tak jen upgraduje SW. Hospoda, ktera zamrzla za komara, tak si misto papiroveho blocku poridi mobil, kde tech par polozek z "menu" naklika uplne stejne jak na profi reseni a patrne rychleji a presneji nez kdyz bude delat carky a nejak slozite pocitat, zvlast pokud vychodila obsluha jen ctyri tridy:o) Takove reseni bude do peti tisic, cili ji celou dostanou zaplacenu NA RUKU jako slevu na dani. Co se tyce internetu, ten se da samozrejme do nakladu a da se sehnat tarif, fungujici v opravdu kazde dire 1Kc/1MB = prumerna hospoda se vejde mesicne do 1Kc za internet ..... takze pokud na to nekdo nema, at se na to vysere!

        Vymazat
      5. Vy jste jako člověk, který si myslí, že když pasažéři autobusu nemusí ukazovat jízdenku u řidiče, takže jsou zloději.
        Jenže také může přijít revizor...mohl udělat kontrolní nákup a zkontrolovat registrační pokladnu .... proto se nekradlo ani bez EET.
        A váš MF vašeho guru Babiše to jen potvrzuje. Kradlo se podle Babišovo přehnaného odhadu jen 1,23%
        A co docílíte EET - když zadám smyšlenou účtenku do útenkovky, tak mě systém nepustí.

        A dál mi prosím odpovězte na otázky nebo vás smáznu.

        Vymazat
      6. Bez EET se nekradlo? Jo, takze hospodsti priznavali vsechny trzby a nedelali dumpingove ceny, servirky nepracovaly nacerno ..... tak to pak EET opravdu smysl nedava .... nebo je druha moznost, ze EET nebo celemu systemu vyberu dani vubec nerozumite .....

        Vymazat
      7. Dle přehnaného výpočtu MF vašeho pana Baiše se kradlo 1,23%.
        Servírky načerno? Dumpingové ceny, EET....koukám že máte o EET bujné představy.

        Vymazat
    2. Problém EET je úplně jinde! a to v tom, že se stále nevydávají účtenky s FIK kódy. Hospody účtenky vydají, ale bez těch EET (FIK) kódů. Není problém vydávání účtenek, ale přiznávání.
      A byl jsem překvapen, jak velké a né úplně levné hospody nevydávají účtenky s FIK kódy!

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Tak bez FIK kodu se nejedna o EET uctenku ..... takovou potom poslat na financak a je po problemu ... nicmene moc neverim, ze se to deje nejak masove, mozna v nejake hospode nekdy jste se s tim nahodou setkal, patrne tesne po zavedeni, ale dnes by si to uz, podle me, nikdo nelajznul ....

        Vymazat
      2. Slyšel jsem, že Finanční úřad je tímto zavalen, že zasílat tam jeden problém s nevydaným FIK kódem je nesmysl.
        A že by si to nikdo nelajznul? - prosím děje se například toto: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/platba-eet-restaurace-podvod-ministerstvo-financi.A180803_134154_praha-zpravy_rsr

        Vymazat
      3. Tak ja nerikam, ze se to nedeje vubec .... ale tak je to pak pro hospodu velky problem, viz Vas clanek:)

        Vymazat
      4. Ano
        Já nechápu, že jim to zato vůbec stojí takhle švindlovat.

        Vymazat
    3. Mám jeden příklad, byl jsem s partou přátel v restauraci, byla to lepší dražší restaurace. Útrata skoro 5000 Kč, dýžko 800 Kč a koukám koukám na účtenku - byla bez FIK kódu.
      Velká útrata a stejně kradou, u malých hospod na vesnici se to dá jakžtak pochopit, ale u drahých - vůbec!

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Tak jste to mel nahlasit na financak. Nekteri lidi to berou jako bonzovani, ale tak naprosta vetsina lidi je zamestnana a plati dane at chce nebo nechce. A tihle jedni "podnikatele" okradanim a dumpingovymi cenami zlikvidujou poctivou konkurenci. Kde taky prijdou i bezni lidi o praci, takze to neni bonzovani ... je to asi jak kdyz vidite zlodeje, ktery nekomu ukradl kolo, taky to nenahlasite, aby jste nebyl za "bonzaka"?

        Vymazat
      2. Nějak Vás nechápu. Sám tady v tom článku kritizujete EET, ale najednou se vám "hodí".
        Píšete tady na stránce o "bonzáckém" webu - právě je škoda, že ten web byl zrušen!
        A také tady píšu, že jsme se doslechl, že Finanční úřad nezvládá ty případy řešit!
        Podle mě je výsledek 4,7 miliardy jenom proto, protože se stále nevydávají ty účtenky. Stále se někde švindluje a podvádí a nejvíce křičí ti co švindlují nejvíc.

        Vymazat
      3. Jejda sorry - pletu si pana Jiráska s autorem článku.
        Omlouvám se.

        Vymazat

    Aktualizováno

    Ukrajina