Google počítadlo zobrazení stránek:


Video kde se Oakmura vyjadřoval k táboru v Letech

Paní Drtinová z DVTV si vynutí rozhovor a ke konci rozhovoru podsouvá, že SPD je extrémistické hnutí. A ptá se ho na jeho názor na pracovní tábor Lety u Písku. Jedinou nepřesnost, které se dopustil bylo, že nevěděl, že tábor byl oplocený laťkovým plotem. A spletl název publikace Akademie věd. 


https://video.aktualne.cz/dvtv/okamura-se-zemanem-si-ode-dneska-tykam-svymi-dotazy-me-uz-ni/r~f4f5546a038211e8af7dac1f6b220ee8/



https://domaci.ihned.cz/c1-66041380-moderatorka-na-me-utocila-mel-jsem-horecku-a-cela-republika-to-videla-rika-okamura-o-svem-vyroku-o-tabore-v-letech

Přitom T.Okamura jedná naprosto slušně. Z natočeného rozhovoru vůbec nevyplývá, že by oběti tábora jakkoliv znevažoval, tak jak to politici a média lidem podsouvají.


Tady je názorná ukázka toho, jak je Český rozhlas prolhaný.
V čase 7:50 reportérka říká "Šéf SPD popřel utrpení obětí Rómského holokaustu"
A v lidech kteří si tvrzení neověřují ulpí to, že T.Okamura je fašista. Okamura nikdy nic takového neřekl.http://www.rozhlas.cz/default/default/player-simple.php?file=http%3A%2F%2Fstatic.rozhlas.cz%2Fnews%2Fradiozurnal%2F2018%2F04%2F09%2F180000.mp3

Historie táboru Lety:http://www.zwittau.cz/WEB/lety.htm


Jeden z politiků, který se rozhodl nemorálně získávat politické body na této kauze byl i samotný pan ministr spravedlnosti za ANO Pelikán
V otevřeném dopise Okamurovi se Pelikán prezentuje jako člověk s vysokými morálními hodnotami, který bojuje proti náckovství.

Skutečnost je úplně jiná

  • jednak podsouvá to, že Okamura znevažuje oběti v Letech. Obratně manipuluje, nejmenuje konkrétně žádný výrok Okamury, aby nebyl žalovatelný, s cílem pošpinit a podsouvá něco co T.Okamura neřekl a nebo za neznalost laťkového oplocení, za kterou se Okamura omluvil.
  • jednak kdyby pan Pelikám měl nějaké morální hodnoty, tak by se podobně zachoval i ke svému šéfovi, panu Babišovi, ihned poté co pan Babiš v roce 2016 zpochybnil tábor v Letech. Ale to ne, protože pro tak nemorálního člověka, jako je pan ministr Pelikán, je důležitější kariéra ministra spravedlnosti, než nějaká morálka kterou teď jakoby káže. A získává body u lidí, kteří si výroky neověřují. 

Tady je odkaz.

A ono to stále nekončí - teď se rozhodli i lidovci, že si budou honit politické body na lžích !
Tady je ke konci pořadu jeho vyjádření:

A dokonce ho obviňují z domnělých výroků jeho kolegy. A navíc takových, které jsou v souladu z jednoho pramenu Akademie věd.
https://www.lidovky.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180208_091227_ln_domov_jho

http://neviditelnypes.lidovky.cz/historie-tak-uz-mame-vlastni-koncentrak-f0h-/p_spolecnost.aspx?c=A180216_094717_p_spolecnost_wag

Názor autora webu:

Slyšel jsem názory různých sluníčkářů, že v táboře byla nedostatečná lékařská péče. A že v táboře panovaly nelidské podmínky.


Tito lidé se na to dívají z hlediska člověka žijícího v roce 2018. Že tenkrát jely ženy rodit do nemocnice do Písku je na tehdejší dobu naprostý lékařský luxus. I pro ty rómské rodiny, kde rodičky musely před tím rodit za asistence porodní báby v kočovných hygienických podmínkách.
A co jsou nelidské podmínky ve věznici? Každé ráno vstávat a jet pracovat mimo vězení svážet dřevo z lesů z panství rodiny Schwarzenbergů (Lety jsou u Orlíku), nebo muset pracovat ve vězeňské kuchyni?
Možná vám taková práce z pohledu člověka připadá nelidská. Ale i moji prarodiče vstávali brzo ráno a celý den pracovali na statku tvrdou prací bez zemědělské techniky, rukama a nikdo je nenutil k tak těžké práci. Prostě v tehdejší době museli tvrdě pracovat dobrovolně když se chtěli na statku uživit.
Samozřejmě i tenkrát byli lidé, kterým se nechtělo řádně pracovat, a na svou obživu žebrali a kradli. (Většina lidí v táboře v Letech byla již trestaná). Ono když si ti cikáni rozložili své povozy v blízkosti obydlí řádně pracujících občanů, tak se ti občané báli svůj dům opustit aby mohli jít do práce.
To že v táboře propukly nemoci kvůli tomu, že tam nebyl dostatek vody, nebo to že tam jednu dobu bylo málo stravy nebyl záměr, ale hrubé manažerské pochybení.
A tak když někdo odmítá řadit na stejnou úroveň Osvětim a tábor v Letech, tak to vůbec neznamená, že znevažuje oběti tábora v Letech. Nebo že by to byl xenofob nebo rasista.

V táboře dle historiků nikdo nezemřel násilnou smrtí.

A nazývat to "Český koncentrační tábor" když v době protektorátu někteří vězni nakonec skončili v opravdovém německém vyhlazovacím koncentračním táboře, to je opravdu české sebemrskačství. Rozhodnutí poslat ty chudáky na smrt přišlo z Německa.

V Polsku za takové protinárodní názory hrozí vězení.
Infografika - Infografika - STBáci, komunisti, šíbři..

Mezinárodní konflikty (co vám TV neukáže):

Anti-Babiš: 
  • Babiš a jeho hnutí ANO
  • EET - chce ho dle průzkumu jen 14% lidí. 74% lidí odmítá referendum = Lidé jsou sami proti sobě.

  • Anti-lepšolidé, Anti-pražská kavárna, Anti-"demoblok" : 
    Kauzy Jaromíra Soukupa
      - starší kauzy. Již neeaktualizuji. Informační hodnota poklesla
    Cenzura a politická korektnost - zákony
      - pravdivé informace jsou ze zákona trestány
    Cenzura na sociálních sítích
      - ve virtuálním prostoru by měly platit stejné zákony
    Česká televize
      - lži a propaganda České televize z našich poplatků
    Názor na referendum
      - jsou lidé v ČR hloupější než lidé v Švýcarsku?
    Pracovní tábor v Letech u Písku
      - český koncentrák ...
    1946 1948 1968 1989 - trochu nekorektně...
    Kauza maršála Koněva - fakta pro vyvážení extrémních názorů...
    Koncentrační tábor Holýšov, Sudety

    Anti-Islám:
    Anti-EU: 
    Ostatní zajímavá témata:


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Aktualizováno

    Ukrajina