Google počítadlo zobrazení stránek:

Odšťavňovač - Rohnson R 427

Pro:
dobře vypadá
není příliš veliký (relativně)
Odšťavňoval jsem asi 1,5kg jablek v kuse a motor se nijak nepálí a ani nesmrdí. Je třeba chápat, že 850Wattů se musí uchladit - to je jako výkon běžného grillu či mikrovlnky - a motor je uzavřený. A ani není chlazený proudem vzduchu jako u vysavače.Takže jestli to někdo používá na velkovýrobu nebo na moštování celé své úrody, tak asi může mít problém.
Dobrý poměr výkon/cena
Velmi dobře se umývá. Vše kromě sítka šlo umýt pouze pod tekoucí vodou bez dotyku ruky. Sítko buď tlakem, a nebo chvilku používat houbičku.
Zaklapávací nálevka - která znemožní odkapávání když dáte pryč sklenici.

Proti:
nevábná pěna z dužiny na povrchu šťávy - na druhou stranu to jsou zbytky zdravé vlákniny o kterou se odšťavněním připravujeme. Takže zamíchat a vypít !
Po odšťavnění 1,5 kg jablek, byla všechna odšťavněná jablka nalepená na horním krytu přístroje - v nádobce nebylo vůbec nic. Mě to ale nevadilo, protože větší množství jablek nedělám. Ještě edituji - záleží i na odrůdě jablek.
Zapomenutí otevřít zaklapávací nálevku může znamenat, že se šťáva přelije z odchytávací nádobky směrem ke hřídelce motoru - doufám že je na hřídelce zapouzdřené ložisko, které to znemožní aby se do motoru dostala šťáva (není tam vidět). Jednou už jsem to ale zapomněl a šťáva se dostala ke hřídelce motoru - zdá se že se nic nestalo, nic nesmrdí, ale budí to trochu obavy.

Můj první test (hmotnostní podíl): Levná jablka Idared 51% šťávy. Kvalitní jablka Golden 62% šťávy Šťavnaté jablko Royal Gala 83 % šťávy Mrkev balená v igelitu - 56% šťávy mandarinka - 57% šťávy pomeranč - 67% šťávy banán ani nezkoušejte a nebo ne až na konec jako já. Po sešrotování banánu nevyteklo vůbec nic, nějaká šťáva uvnitř byla, ale byla hustá že nevytekla a bylo jí málo - asi 27g na banán. záleží ale jestli je zanesené sítko - v tomto testu jsem přístroj pokaždé nemyl, takže hodnoty berte jako orientační, jak moc tlačíte a zpomalujete otáčky a jestli se vám povede nebo nepovede aby poslední kousíček ovoce někam neodlétl. V Globusu prodávají ještě model R425 se silnějším motorem. Těžko říct který je lepší. Tento slabší má ale dle parametrů vyšší otáčky, takže výkonnější motor bude asi jen o větší síle, tak jsem vybral tento. Nesmí se tedy moc tlačit aby neklesaly otáčky. Přístroj mohu doporučit.

Infografika - Infografika - STBáci, komunisti, šíbři..

Mezinárodní konflikty (co vám TV neukáže):

Anti-Babiš: 
  • Babiš a jeho hnutí ANO
  • EET - chce ho dle průzkumu jen 14% lidí. 74% lidí odmítá referendum = Lidé jsou sami proti sobě.

  • Anti-lepšolidé, Anti-pražská kavárna, Anti-"demoblok" : 
    Kauzy Jaromíra Soukupa
      - starší kauzy. Již neeaktualizuji. Informační hodnota poklesla
    Cenzura a politická korektnost - zákony
      - pravdivé informace jsou ze zákona trestány
    Cenzura na sociálních sítích
      - ve virtuálním prostoru by měly platit stejné zákony
    Česká televize
      - lži a propaganda České televize z našich poplatků
    Názor na referendum
      - jsou lidé v ČR hloupější než lidé v Švýcarsku?
    Pracovní tábor v Letech u Písku
      - český koncentrák ...
    1946 1948 1968 1989 - trochu nekorektně...
    Kauza maršála Koněva - fakta pro vyvážení extrémních názorů...
    Koncentrační tábor Holýšov, Sudety

    Anti-Islám:
    Anti-EU: 
    Ostatní zajímavá témata:


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Aktualizováno

    Ukrajina