Google počítadlo zobrazení stránek:

Nyní vládne Babiš.  Dalo by se tedy říci, že lidé v naší zemi volí podvody a praktiky STB.
Ale není to tak!
Babiše volilo jen cca 30% lidí z 60% voličů což je jen 18% občanů této země.
18% lidí nyní vládne většině.
Pozn. Ale i vláda ANO+KSČM+ČSSD nemá většinu. Většinu získala až díky nespravedlivé DHondtonově přepočítávací metodě. Demokraticky má o 10% méně. D Hontovu metodu si schválily strany ČSSD a ODS v opoziční smlouvě  aby mezi sebe nepustily malé strany.
ANO+ČSSD+KSČM (29,64+7,27+7,76) = 44,67 % voličů. Díky D'Hondtonově metodě mají o nedemokratických 10% víc. Tj. ve skutečnosti vláda ANO+ČSSD+KSČM představuje 26,8% oprávněných voličů ČR


Lidé nejsou hloupí, nebo hloupější než v Švýcarsku.  I o daních by hlasovali správně.
Lidé dokáží odmítnout i takové výhody, které jsou pro ně zcela zadarmo, protože myslí na svoje děti.
Kdyby lidé chtěli vše zadarmo, mají možnost, můžou volit komunisty. Ale lidé nejsou hloupější než politici.

Jsou lidé schopni v referendu správné volby, když volby do poslanecké sněmovny dopadly tak "katastrofálně" ?
Jsou. Alespoň si to myslím stejně tak, jako toho jsou schopní lidé ve Švýcarsku.
Osobní příklad
Voliči ODS, KDU, TOP09, ODS, STAN, i ostatních stran....mají hodně podobných názorů jako mám já. Přesto volím úplně jinou stranu třeba i kvůli jednomu jedinému názoru, který je pro mě důležitý. A pak o nás rozhoduje menšina. A přesto většina lidí má na konkrétní věci úplně stejné názory jako mám já, ale které se proto neprosadí. A navíc podle toho koho volím si představitele těchto stran  myslí, že většina lidí je lůza, která má úplně jiný názor na všechno. A vůbec si nedovedou představit že by ta "lůza" měla hlasovat v referendu. Ale ve skutečnosti to není pravda.


A nyní ještě otázka Proč těch 18% občanů ČR volilo tak jak volilo? Je třeba si uvědomit, že miliardář Babiš ovládá několik českých médií. Před volbami přímo, nyní přes svěřenecké fondy. A tato média se spolupodílejí na utváření mediálního obrazu.
        Ovlivňování veřejnosti se často neděje přímo, ale velmi podprahově. Média a jejich redaktoři
  •  "jen" něco nezveřejní, důležité zprávy relativizují, méně důležitým zprávám, které se jim hodí, dají větší mediální prostor. 
  • Dokonce kritizují i svého chlebodárce. Kritizují však, pro jeho voliče, nepodstatné věci. Nebo věci, které se mohou stát každému. Pro některé voliče má taková kritika opačné účinky.
    ( Například od voličů Babiše vím, že jim absolutně nevadí Čapí hnízdo, ani STB minulost a i kdyby se vše prokázalo a dokázalo, tak ho budou volit dál. Volí ho pro iluzi spravedlnosti EET - o tom píši v jiném článku. Je třeba si uvědomit, že této iluzi věří přesto jen 18% lidí. ) 
  • Když média chtějí přesvědčit o té "správné" pravdě, tak redaktoři citují "odborníky". Podsouvají veřejnosti, že sami jsou nezávislí a že jen citují názor odborné veřejnosti. Přitom se jedná o předem vybrané "odborníky". "Odborníky" používají i k diskreditaci politických odpůrců proto, aby tito redaktoři nebyli žalovatelní za lživé pomluvy.  
  • Média cenzurují diskusi názorových odpůrců 
  • Zveřejňují zmanipulované průzkumy. A nemusí se jednat o vylepšování procent své strany, ale i o umělé snižování šance politických konkurentů. Tyto průzkumy s blžícími-se volbami konvergují k pravdivějšímu obrazu, nicméně názor mnoha voličů se utváří delší dobu před volbami. 
  • Do diskusí si zvou zástupce občanů s názory pro a proti. To zase ráda dělá Česká televize. Do publika si na podporu názorů proti, zvou občany s nízkým IQ nebo s nízkým vzděláním.

A tak média jako (idnes.cz, lidovky.cz) podporovala většinou Babiše. Česká televize zase podporovala ultralevicovou TOP09. Viz Univerzita Karlova: ČT stranila TOP09
Všechna média pak shodně kydala špínu na Okamuru a na ZemanaTo, že vyhrál Babiš (i když jen s 18% občanů) je jen důsledek této mediální mafie. Pokud si lidé mohli dle mediálního obrazu vybrat mezi ČT podporovaným Kalouskem (který levicově zvýšil všechny daně) a novinami podporovaným "jen" levicovým Babišem, tak to určitě ovlivnilo názor nezanedbatelného množství voličů, kteří se buď o politiku tolik nezajímají a nebo kteří jsou lehce manipulovatelní.

Pokud by však v referendu dostali zástupci odlišných názorů stejný mediální prostor, dle zákona, tak  lidem věřím, že se rozhodnou správně. Ale opakuji - stejný mediální prostor.

A referenda například v Švýcarsku to jen dokazují.  Jen tak pro zajímavost. Průměrná měsíční mzda v Švýcarsku.

Připomínám soutěž "Chcete být milionářem ?" kde publikum dokázalo správně odpovědět i na ty nejtěžší otázky za statisíce.
Kdyby publikum soutěžilo s jakýmkoliv českým politikem, tak by vždy vyhrálo.
To je totiž obrovská síla demokracie.  Většina totiž dokáže ve většině případech rozhodnout lépe, než jeden člověk.

Pořad paní Jílkové o referendu - "Máte slovo"


 Proti Okamurovi samí demagogové, včetně Jílkové.

1/ demagog neurolog Jan Payne - nejprve tvrdí, že občan nemůže všemu rozumět a ani nechce aby v referendu rozhodl, protože to má dělat politik. A v druhé polovině pořadu si proti-mluví, že by se lidé měli v politice více angažovat. A vstupovat do stran, když s něčím nesouhlasí.

A ekonoma Macha nenechají reagovat na jeho lži o Velké Británii

2/ demagog S.Polčák - STAN - - říká že nulové kvórum není normální, což je nepravda. I referendum o vstupu do EU kvórum nemělo. Pan Polčák nečetl knihu Okamury Umění vládnout, ale cituje lživý časopis Reflex a věty naprosto vytržené z kontextu. Okamura mu to vysvětluje.

3/ demagog Roman Joch - Občanský institut -

Říká příklad referndum "O dostavbě Temelína". Občané by podle něj neměli hlasovat, protože si nedokáží prostudovat všechny odborné expertýzy pro a proti a nejsou za to placeni, tak jako poslanci.

Můj názor: Pokud by platil jeho argument, tak by to znamenalo, že o dostavbě Temelína po prostudování odborných expertýz budou volit všichni poslanci naprosto stejně. protože pravda je jen jedna. Ale skutečnost je taková, že poslanci i po prostudování expertýz shodně hlasovat nebudou.

4/ demagog Jílková - cituje věty vytržené z kontextu, nenechala reagovat na demagogie
5/ demagog z publika: argumentuje poklesem Libry po ohlášení vystoupení z EU.
Jílková nepustí ke slovu ekonoma Petra Macha.
Pokles byl způsoben pouze spekulacemi a strachem odpůrců. A hlavně to není jediný parametr, kterým se dá výkon ekonomiky měřit. Pokles měny zlevní export, to zvýší výkon firem, to zvýší jejich cenu. A tak akcie britských firem po oznámení významně posílily. Viz: https://www.patria.cz/indexy/.FTSE/ftse-100-index/graf.html


Já osobně se domnívám, že lidé rozhodnout správě dokáží.

Že vyhrál Babiš neznamená, že většina lidí chtěla jeho EET, nebo že většina lidí souhlasí s Čápím hnízdem, s jeho minulostí s STB a podobně. Chtělo to jen 30% z 60% voličů. A dále vítězství levice je u nás jen naprostým selháním pravice.

A nedostatek odbornosti? Podívejte se třeba na soutěž "Chcete být milionářem?" a na nápovědu publika. Nápověda publika vybrala vždy tu správnou možnost i v těch nejtěžších otázkách.



Petr Mach...reakce na lidovou iniciativu:
Milion podpisů pod petici ... a pak má EU se tím zabývat - výsměch demokracie
Infografika - Infografika - STBáci, komunisti, šíbři..

Mezinárodní konflikty (co vám TV neukáže):

Anti-Babiš: 
  • Babiš a jeho hnutí ANO
  • EET - chce ho dle průzkumu jen 14% lidí. 74% lidí odmítá referendum = Lidé jsou sami proti sobě.

  • Anti-lepšolidé, Anti-pražská kavárna, Anti-"demoblok" : 
    Kauzy Jaromíra Soukupa
      - starší kauzy. Již neeaktualizuji. Informační hodnota poklesla
    Cenzura a politická korektnost - zákony
      - pravdivé informace jsou ze zákona trestány
    Cenzura na sociálních sítích
      - ve virtuálním prostoru by měly platit stejné zákony
    Česká televize
      - lži a propaganda České televize z našich poplatků
    Názor na referendum
      - jsou lidé v ČR hloupější než lidé v Švýcarsku?
    Pracovní tábor v Letech u Písku
      - český koncentrák ...
    1946 1948 1968 1989 - trochu nekorektně...
    Kauza maršála Koněva - fakta pro vyvážení extrémních názorů...
    Koncentrační tábor Holýšov, Sudety

    Anti-Islám:
    Anti-EU: 
    Ostatní zajímavá témata:


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Aktualizováno

    Ukrajina